Bu Blogda Ara

17 Ekim 2016 Pazartesi

 
        Her siyasi parti bir ideoloji üzerine kurulur. Aynı ideoloji kapsamında düşünen insanlar yani aynı ilkeleri benimseyen insanlar bir araya gelir ve seslerini duyurmaya çalışırlar.

          Neden?


          Eğer mevcut düzen istedikleri gibi işlemiyorsa değiştirmek ve kendi düzenlerin yerleştirmek için.

           Eğer istedikleri gibi  gidiyorsa devamlılığını sağlamak için. Yani bir siyasi partiyi desteklemek demek oy veren ve oy alanın ideolojilerinin aynı çizgide olması demek.

           Ben X partisini sevmiyorum, bu yüzdeeeen ona rakip olana yani ideolojisi tam zıt olana oy atacağım diye bir zihniyet yoktur. Sen bir bireysin. Düşüncelerin önemli.


           Ortada bir devlet var değil mi? Bunu 'bizce' iyi yönetebilen birini arıyoruz ve çoğunluğun zihniyetine göre devran dönecek.  İşte burda adımını iyi atmalısın. Kendini dinle, için ne diyor? Hayat tarzın ne diyor? Kendine olan saygını kaybetme kardeşim.


           Blogumun hakkımda kısmında günlüğüme yazar gibi şeffaf olacağım demiştim, günlüğümde siyasetin s'si yok. Siyaset konuşmayı da hiç sevmem. Sadece oy atmanın bir oyun olmadığını bilelim. Bu durum siyasetçi yarışı haline gelmesin. İdeolojiler doğrultusunda hareket edelim, intikam duyguları doğrultusunda değil.


          Kuleden sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder